Prippklubben i Göteborg

Du är här:  Hem > Krönikor > Västra Gastronomiska Akademin

Västra Gastronomiska Akademin

Västra Gastronomiska Akademin

Diplom

En dag i maj blev Toja uppringd av Västra Gastronomiska Akademin som ville bjuda in oss till en prisutdelning där Prippklubben skulle tilldelas ett diplom för vår tillverkning av Prippklubbens Starkpilsner. Gissa om det var en stolt ordförande som ringde runt till oss andra i Styrelsen.


Tengby talar.. Pristagare 05Det beslutades att Marc, Johan och Marie skulle representera klubben denna hederskväll som började i Länsstyrelsens Hörsal med genomgång av vad det gångna året inneburit för förra årets pristagare (bla. Tomas Tengby & Leif Pagrotsky) och fortsatte med prisutdelning för 2006 som landshövdingen utfärdade.

Pristagare 05 -Tengby

Akademins stora pris 2006 gick till Hans Borén, kock på 28+, som förresten kan tänka sig komponera en specialmåltid anpassad till vårt öl.
Mark talar Marc berättade vid prisutdelningen med stor entusiasm om vilka ”filurer” vi i Prippklubben är, men lämnade dock en del åt fantasin till åhörarna vad det gällde alla tokigheter som vi Prippare varit med om under bryggeriets glada dagar.

Efter prisutdelningen var det dags för mingel med Prippklubbens Starkpilsner och småkakor! Detta var något som alla upplevde som en mycket god men annorlunda smakkombination men vi kan rekommendera detta som ett mycket bra alternativ till jordnötter och korv. Det pratades mycket omkring vårt öl och det var en stor glädje att få delta och höra alla positiva ord om vår produkt.
Mingel...Länsresidenset

Då regnet skrämt in oss gick vi vidare till residenset där Landshövdingen berättade lite kort om Göteborg och byggnaden, som för övrigt är Göteborgs äldsta.

Marie talar

En mycket god middag avnjöts, komponerad av Hans Borén. Prippklubben representerad av Marie Dahl stod för tacktalet för 2006 års pristagare. När kvällen avrundades var det flera stycken som efter god mat och söt efterrätt, längtade efter något gott att dricka, och vad kom då fram på borden igen…….

Starkpilsner fram...Vi i styrelsen känner oss mycket hedrade för denna utmärkelse och hoppas att detta kan ge oss bra publicitet så att vi har mycket att berätta om när Prippklubben nästa år får stå på podiet och berätta om hur året varit.

PRIPP PRIPP HURRA!

Pdf Bankett meny

Pdf Pressrealese fr. Akademin

Prippklubben utmärkt

I samband med Västra Gastronomiska Akademins årshögtid 2006 tilldelades Prippklubben en mycket fin utmärkelse för arbetet med att bevara och utveckla ölbryggartraditionen i regionen.

Läs mer här »